NYHET!

Nu lanserar vi kulventil VM 4497-4498!

Ventim har utvecklat och konstruerat en helt ny kulventil - kulventil VM 4497-4498 - en optimal kulventil för tuffa applikationer som tål extremt många manövreringar. Ventilerna finns i dimensionerna DN 10-100 och är klassade PN 64.

Ventim utvecklar helt ny kulventil - kulventil VM 4497-4498

- Det är en kulventil som tål extremt tuffa applikationer och extremt många manövreringar, säger Richard Costa, produktutvecklare och teknisk chef på Ventim. Ventilen tål temperaturer på upp till 250°C och är klassad PN 64. Vi har lagt stor möda på att förfina konstruktionen för att få en så optimal kulventil som möjligt.

Nytt modulsystem med många fördelar
Kulventil VM 4497-4498 tillverkas i stål och i syrafast stål i dimensionerna DN 10-100 och har fullt genomlopp. De är uppbyggda i ett modulsystem vilket gör det möjligt att variera och välja olika ändar på samma ventil; kort eller lång svetsända, invändig gänga eller flänsar, vilket ger kostnadsfördelar och medför färre arbetsmoment vid installation.

- Ventilerna kan även fås i reglerutförande där man byter ut kulan mot en sektorkula. De nya kulventilerna fungerar också utmärkt att automatisera med t ex pneumatiska eller elektriska manöverdon, avslutar Richard.

Richard Costa
Teknisk chef

Labyrintpackbox

Mörkgrått

hållarring

Rött

2 st fjäderbrickor

Grönt

styrning/tryckbussning

Svart

övre spindeltätning av 25% kolfylld PTFE

Grått

5 st tryckbrickor

Vitt

4 st PTFE-brickor

Beige

2 st grafitringar

Svart

friktionsring av 25% kolfylld PTFE, mellan hus och spindel

Fyll i dina uppgifter

Adressuppgifter

* Tvingande fält