Nu lanserar vi kulventil VM4497-4498!

Ventim har utvecklat och konstruerat en helt ny kulventil, en optimal kulventil för tuffa applikationer som tål extremt många manövreringar. Ventilerna finns i dimensionerna DN 10-100 och är klassade PN 64.

— Det är en kulventil som tål extremt tuffa applikationer och extremt många manövreringar, säger Richard Costa, produktutvecklare och teknisk chef på Ventim. Ventilen tål temperaturer på upp till 250°C och är klassad PN 64. Vi har lagt stor möda på att förfina konstruktionen för att få en så optimal kulventil som möjligt.

 

Kulventil VM4497-4498 tillverkas i stål och i syrafast stål i dimensionerna DN 10-100 och har fullt genomlopp. Den är uppbyggd i ett modulsystem vilket gör det möjligt att variera och välja olika ändar på samma ventil; kort eller lång svetsända, invändig gänga eller flänsar, vilket ger kostnadsfördelar och medför färre arbetsmoment vid installation.

 

— Ventilerna kan även fås i reglerutförande, där man byter ut kulan mot en sektorkula. De nya kulventilerna fungerar också utmärkt att automatisera med t ex pneumatiska eller elektriska manöverdon, avslutar Richard.

 

Ladda ner broschyr på kulventil VM4497-4498