Våra fjärrvärmeventiler är certifierade enligt EHP 003 och testade enligt EN 488:2015

Nu ska det svenska fjärrvärmenätet få allra bästa kvalitet. Ventim erbjuder certifierade ventiler från Broen. Ventiler som inte bara testats och klarat det allra tuffaste internationella, och svenskinitierade, provnings­programmet EN 488:2015 utan dessutom är certifierade enligt EHP 003. Den topp­kvaliteten som krävs kan därmed garanteras.

Hur kan du som kund verifiera att du får ett godkänt certifikat enligt svensk norm? Klicka här.

 

Våra kulventiler VM4750-4750F samt VM4760-4760F för fjärrvärme och fjärrkyla från Broen är certifierade enligt EHP 003. Ventilerna är sedan tidigare certifierade enligt EN 488:2015 av tyska IMA som finns med på listan över godkända testinstitut. Det betyder att Ventim nu tillhandahåller ventiler av yttersta kvalitet till det svenska fjärrvärmenätet.

 

— Vi är glada och stolta över att få bidra även till det svenska fjärrvärmenätets långsiktiga kvalitet, säger Jesper Boysen Sales Director NW Europe, District and Energy, Broen Valve Technologies. Vi har lång och bred erfarenhet och är störst inom fjärrvärme i Europa. Vi har ett tekniskt högt know-how precis som Ventims med­arbetare vilket är ett mycket viktigt kriterium för oss. Poten­tialen på den svenska marknaden är stor och vårt samarbete är starkt och viktigt.

 

Danska Broen Valve Technologies är ett anrikt företag som grundades av Paul Broen 1948. Idag har man sju fabriker i Danmark, Ryssland, Polen och USA och cirka 700 anställda som producerar drygt 3 miljoner ventiler i världsklass varje år för vatten, gas, luft och olja. Fjärrvärmedelen är störst.

 

— Vår vision är glasklar: att vara bäst i ventilteknologi, vilket vi också är men vi nöjer oss inte med det, fortsätter Jesper. Vi produktutvecklar ständigt och det ger resultat. En ny generation ventiler har just sett dagens ljus och det är ytterligare ett steg framåt för oss och våra kunder.

 

— Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder ventiler av allra högsta kvalitet, säger Carina Ekman, AO-ansvarig Energi på Ventim. Det svenska fjärrnätet behöver rustas upp och att göra det med hjälp av Broens ventiler är en förutsättning för kvalitet och långsiktig ekonomi. Broens ventiler har klarat världens tuffaste provningspro­gram, EN 488:2015 och nu även EHP 003! Det är våra kunder värda, avslutar Carina.

 

EN 488:2015 certifikat

EHP 003 certifikat