Ventim tar över ERHARD i Sverige

Ventim har per den 1 januari tagit över agenturen för ERHARD från Erichs Armatur. Övertagandet innebär att Ventim kommer att sköta försäljningen av ERHARDs produktprogram, inkl. eftermarkad/service/reservdelar på redan levererade ventiler i Sverige.

ERHARD är en ledande Europeisk tillverkare av ventiler, både vad gäller storlek, utveckling, design och tillverkning. ERHARD har haft egen tillverkning av ventiler i över 145 år och är ett mycket välkänt varumärke för installationer inom vatten och avlopp (VA), energi och industri. Bland företagets produkter märks bl.a. kilslidventiler, skjutspjällventiler, slussluckor, vridspjällventiler och kulventiler. Det är viktiga produkter som säkerställer säker och ekonomisk drift i VA-verk, energiverk och på industrier under många år. 

 

ERHARDs nya dubbelexcentriska vridspjällventil "Wave" av segjärn EN-JS 1030 i storlekarna DN 150-1600, PN 10-25 med beläggning av epoxy eller emalj för dricksvatten är ett utmärkt exempel på företagets innovativa produktutveckling. "Wave"-konstruktionen säkerställer bland annat minimala tryckfallsförluster och hög energieffektivitet.

 

– Vi är mycket glada över att kunna meddela att ERHARD har valt oss som generalagent i Sverige och vi ser fram emot att utveckla både deras och vår verksamhet, säger Thony Lundell, VD på Ventim. – Med ERHARDs produktprogram är detta en förstärkning för Ventim som bidrar till att vi kan ge våra kunder de bästa lösningarna!