En riktigt bra ventil från ERHARD med perfekt anslutning

Den perfekta ventilen vid byte/reparation och vid nybyggnation.

Vridspjällventil VM3131 med lösfläns är den perfekta ventilen att installera både vid byte/reparation och vid nybyggnation. Konstruktion med lösfläns gör att t ex montageboxar inte behöver installeras och att det totala antalet anslutningar i systemet därmed reduceras. En positiv effekt av det är att installationstiden minskar med cirka en tredjedel. Självklart har ventilen även de övriga tekniska fördelarna som karaktäriserar modell VM3130 med bl a vågformad spjällskiva och SKG-växel.

 

Ventilen är 3 mm kortare vilket resulterar i ett utrymme mellan ventil och rör som gör det enkelt att installera ventilen. Den justerbara lösflänsen, -1 mm till +5 mm, ger en perfekt passning i utrymmet och gör det också mycket enkelt att byta ut och underhålla ventilen, inga specialverktyg krävs för att tvinga isär befintligt rör. Det ger också justerbarhet då vinkelskillnader vid felinriktade rör kan kompenseras.


Ventilen är förhindrad att rotera genom att den fasta delen monteras först. Integrerad flänspackning i lösfläns-delen gör att ytterligare 2 mm finns att tillgå i längd.

 

Se även klippet